Wednesday, May 8, 2013

My idols

Ik heb een hele reeks idolen en ik dacht, ik zet ze even op een rijtje ! 

1. Doutzen Kroes

Doutzen, misschien wel het bekendste topmodel (voor L'Oréal, Tiffany&Co, 7 for all mankind, Dolce&Gabbana, om maar enkele campagnes op te noemen) op aarde maar ook nog eens de mooiste vrouw op deze aarde.... en ze komt gewoon van Nederland! 

Buiten een Victoria's Secret Angel is Doutzen ook uitzonderlijk lief, begaan met de medemens (ze is ambassadeur van dance4life, een project dat werkt aan een wereld zonder aids), grappig en down to earth

Ze heeft zò veel eigenschappen om groen uit te slaan van jaloezie maar ze is zo'n schatje dat je het haar helemaal gunt. 


Doutzen op de Victoria's Secret Fashion show

2. Ella Fitzgerald
Ik kan een hele dag luisteren naar de muziek van Ella Fitzgerald en ik zal me geen seconde vervelen. Haar stem is zo specifiek en mooi en doet me denken aan iemand heel belangrijk voor mij :). 
Het liedje "Bewitched, Bothered and Bewildered" staat nog steeds hoog op de lijst "lievelingsliedjes" - hihi. 

Weinigen kunnen het haar nadoen zo'n succes te oogsten met zo'n natuurtalent. 
3. Scarlett Johansson

Scarlett Johansson ziet er ALTIJD goed uit. En ze heeft een heel typische stijl die haar maakt tot wie ze is. Ze is een schitterende actrice en werkt dikwijls samen met Woody Allen, nog een idool van mij. 

Scarlett heeft ook ooit een paar liedjes uitgebracht, waaronder de klassieker "Summertime" die echt supergoed gezongen is door haar. Ze heeft een prachtige stem. 

Een paar grappige Scarlett Johansson quotes: 

"I'm not anxious to starve myself. For me, it's not at all sexy to be ultra-thin." 

"I hope they make a video game of me. At least I wouldn't have any cellulite then."

"I still eat a burger at a counter with ketchup dripping down my face."

Scarlett Johansson & Woody Allen 4. Woody Allen

Topacteur, topregisseur, topcomedian.. top ALLES! 
Woody Allen is een van de mensen die mij - wat hij ook doet/maakt/zegt - kan laten lachen. 
Een van mijn lievelingsfilms is een film die hij geregisseerd en gemaakt heeft genaamd "Whatever Works" met Larry David in de hoofdrol, die nota bene ook hilarisch is. 

Mijn favoriete Woody Allen quote: "I will not eat oysters. I want my food dead. Not sick. Not wounded. Dead."

5. Hugh Grant

Beste. acteur. ooit. Hugh speelt bijna altijd dezelfde rol en ik lig keer op keer in een deuk.

Enkele quotes van deze geniale meneer:

"I find it hard to understand why Scorsese has never called. You know, given the natural menace I bring to the screen."

"I don't particularly like babies. I don't mind them for about four minutes. That's my max. After that I can't quite see what everyone's fussing about."


7. Amy Winehouse

Ze was geen goed rolmodel, daar is iedereen het wel over eens. Maar zingen kon ze wel. Ik heb haar album "Frank" grijs gedraaid en nu luister ik nog elke dag haar muziek. Haar stem en liedjes brengen bij mij altijd iets in beweging. Voor mij krijgt ze een symbolische "plaats op het schap" naast Ella Fitzgerald, Louis Armstrong, Chet Baker, .. en alle andere grote Jazzartiesten. 
8. Jennifer Lawrence

Ik was al fan van Jennifer Lawrence door haar bangelijke acteerprestatie in the Hunger Games. Ik was al begonnen in de boeken toen ik de film zag en ze hadden geen betere verpersoonlijking van Katniss Everdeen kunnen kiezen dan Jennifer Lawrence, een stoere jonge vrouw.

Sindsdien heb ik ook Silver Linings Playbook gezien met miss Lawrence erin en daar doet ze het minstens evengoed als in the Hunger Games. Ook haar grappige uitspraken op de Golden Globes, de val op de Oscars en de hilarische dingen die ze er altijd even vrolijk uitflapt hebben mijn voorliefde voor haar doen toenemen. 

Maar sinds ik dit filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=DWhkWlEZxco)  heb gezien, ben ik helemaal topfan van Jennifer Lawrence. 
Ze is altijd zo down-to-earth en dat siert haar. Het filmpje gaat over haar vriendschap met Andy Strunk, een jongeman met het syndroom van Down. Bekijk het eens! 

Je zou er spontaan een Jennifer Lawrence-altaar van beginnen maken - hihi. 


9. Michael Borremans

Geboren en getogen in België en internationaal bekende schilder.
Prachtige schilderijen met een prachtige stijl en prachtige ideeën. Zo eentje wil ik wel!
Hangt niet voor niets in het MoMa in NYC :) :)
 10. Christine Comyn

Christine Comyn, een vlaamse kunstenares, heeft mij met haar schilderijen al meermaals "betoverd". Ik heb zelfs een van haar schilderijen nagemaakt omdat ik het verkocht was in de galerij (en omdat ik als arme student geen kunst kan betalen).

Haar werken behandelen eigenlijk voornamelijk het concept "vrouwelijkheid". Haar schilderijen zijn meestal met mixed media gemaakt en zijn zo mooi en vrouwelijk dat ik er naar kan blijven kijken.

Mijn lievelingswerk van haar heet "Vanité" maar ik vind nergens nog een foto van het origineel.

Hieronder dan maar een foto van mijn namaakversie van "Vanité"

Mijn eigen versie van Christine Comyn's "Vanité" - © Jessica De Block


Originele Christine Comyn - schilderijen in the Absolute Art Gallery in Knokke